Krem kanapkowy Kinder Bueno
Kanapka z kremem Kinder Bueno, serek Italiamo z marcepanem i migdałami
Krem Kinder Bueno powstał z myślą o mojej siostrze, która te batony uwielbia. Ja nie jestem ich wielbicielką, zdarza mi się zjeść jednego raz na ruski rok. Po spróbowaniu muszę jednak powrócić do tego smaku, bo chyba zapomniałam, jaki jest dobry ;)
Sama konsystencja jest dla mnie nieco za tłusta (sporo tam masła); wielkim plusem są chrupiące kawałki orzechów laskowych. W kremie dominuje smak mleka i właśnie orzechów - świetne połączenie, prawda?
Smarowidło to pasuje do wszystkiego: kanapek, owsianek, czekolady... Jeśli chcecie odpłynąć i oddać się słodkiej przyjemności smaku popularnego batona, radzę wam szybko iść do sklepu po wszystkie składniki ;3
Krem kanapkowy Kinder Bueno
Składniki:
- 100 g orzechów laskowych
- 200 g masła
- 1/4 szklanki śmietany kremówki
- 1 szklanka mleka w proszku
- 4 łyżeczki cukru waniliowego
- 3 łyżki miodu
Orzechy posiekać/ zblendować na małe kawałki (nie na mączkę) i podprażyć na suchej patelni. Masło rozpuścić z cukrem, zalać nim orzechy i miksować. Dodać śmietankę i miód, miksując, dorzucić jeszcze mleko w proszku. Utrzeć na puszysty krem, przechowywać w lodówce. Wyjąć ok. 20 min. przed spożyciem. Smacznego!
FragOla <3
Jak zdobędę mleko w proszku, na pewno wypróbuje! :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie ;)
UsuńAle to musi być boskie <3
OdpowiedzUsuńPrawie tak boskie jak krem Ferrero Rocher, ale jeszcze trochę mu brakuje :3
Usuńdo wypróbowania na pewno!
OdpowiedzUsuń