Popcorn z masłem orzechowym
Popcorn był połączeniem karmelowej polewy z masłem orzechowym, bardzo sycącym, a wręcz zapychającym :D Polewa skleiła ze sobą mocno ziarenka, niestety spodnia warstwa popcornu pozostała sucha... Właściwie to uratowało mnie przed całkowitym zasłodzeniem, ale i tak trochę żałuję :( Masło było wyraźnie wyczuwalne, kilka razy udało mi się nawet trafić na orzecha :3
Choć oglądanie Pocahontas do rana i prawie zerowy czas snu nie były może najlepszym pomysłem, był nim bez wątpienia popcorn: smaczny, intensywny, z charakterem. Nic, tylko jeść!
Popcorn z masłem orzechowym
Składniki:
- 200 g kukurydzy preparowanej do popcornu
- 1/2 szklanki miodu
- 1/2 szklanki cukru trzcinowego
- 1/2 szklanki masła orzechowego
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
Uprażyć kukurydzę. Miód rozpuścić z cukrem i łyżką wody, dodać masło i chwilę gotować do uzyskania lepkiej, płynnej polewy. Zdjąć z ognia, dodać aromat i oblać popcorn. Szybko i dokładnie wymieszać. Smacznego!
FragOla <3
Ach, kiedy to ja ostatnio mogłam sobie na takie siedzenie pozwolić...? Nie pamiętam. Nawet w weekend w okolicach północy jestem już totalnie nieprzytomna ;)
OdpowiedzUsuńPopcorn wygląda niezwykle kusząco :)
Ja w tygodniu po 21 jestem żywym zombie, w weekend też bywa ciężko, ale zjadam popcorn i senność mi przechodzi ;)
Usuń