piątek, 7 listopada 2014

Cykl popcornowy #5: Popcorn curry

Popcorn curry

Seans filmowy tuż przed wyjazdem w góry uwieńczony został popcornem o smaku curry. Przekąska ta jest lekko ostra, słona i dość nietypowa - polecam wieczorami, do pochrupania przed telewizorem nadaje się idealnie :3 Curry pozostawia po sobie gorzkawy posmak, ale solniczka szybko sałatwia ten problem. Uważajcie tylko, by nie przesadzić i nie utonąć w morzu słoności!

Popcorn curry
Składniki na duuużą miskę:
- ok. g preparowanej kukurydzy do popcornu
- curry, sól, chilli

Kukurydzę uprażyć w dużym garnku na odrobinie oleju, pod przykryciem, potrząsając nią co jakiś czas. Przyprawić sporą ilością curry (popcorn powinien nabrać żółtego koloru), odrobiną chilli i solą, dokładnie wymieszać. Smacznego i miłego seansu!

FragOla <3


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz