Granola z masłem orzechowym i bananami
Nie było to bardzo trudne - rozpuściłam masło z miodem, oblałam nim płatki i wstawiłam do piekarnika. Efekt mnie zachwycił - granola wyszła chrupiąca, idealnie słodka, z wyraźnym posmakiem orzechów ziemnych.
Mogę powiedzieć tylko jedno: polecam. Z mlekiem lub jogurtem granola będzie stanowiła wprost idealne śniadanie, świetne na poprawę humoru. W sklepie takiej nie znajdziecie... Cóż, ja bym nie czekała długo ;)
Granola z masłem orzechowym
Składniki:
- 1 i 1/4 szklanki płatków owsianych
- 1/2 słoika (350 g) masła orzechowego
- 1/4 szklanki miodu
- 2 garści chipsów z banana
- 50 g posiekanej gorzkiej czekolady
- garść ziaren dyni
Masło rozpuścić z miodem, oblać płatki z dynią i wymieszać. Rozsmarować równomiernie na blasze z papierem do pieczenia, piec 20 min. w 160 stopniach. Wystudzić, dodać posiekaną w kostkę czekoladę i chipsy z banana. Smacznego!
FragOla <3
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz