Ciasto idealne dla wielbicieli czekolady, choć nawet najwięksi przegrywają w starciu z nim - jest ciężkie, bardzo słodkie i zapychające. Cóż, taki jego urok ;) Tylko nieliczni, w tym ja, mogą je jeść bez przerwy.
Ten przepis na brownie jest niewymagający i idealny jednocześnie. Ciasto jest należycie mokre, nie za słodkie i bardzo smaczne. Jest w nim coś, co przyciąga ludzi - w mojej rodzinie zabijają się o dokładkę, a gdy kiedyś zaniosłam je do szkoły, rozeszło się na jednej przerwie :D Radzę spróbować, nie będziecie żałować ;P
Brownie
Składniki:
- 2 tabliczki gorzkiej czekolady
- 200 g masła
- 100 g mąki
- 300 g cukru
- 6 jajek
Czekoladę z masłem rozpuścić na parze. Ubić mikserem jajka, stopniowo dodając cukier i mąkę. Miksując, wlać czekoladę. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 20 min. w temp. 200 stopni C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz