Popcorn orzechowy jest pyszny, bardzo czekoladowy, słodki i... niesamowicie uzależniający, niestety ;) Kiedy zacznie się go jeść, ciągnie do niego cały czas i w efekcie cała miska znika w ciągu jednego filmu. Taki jednak jego urok... Trzeba po prostu zapewnić sobie towarzysza do oglądania (i jedzenia :D)!
Popcorn orzechowy
- g kukurydzy preparowanej do popcornu
- odrobina oleju
- 100 g czekolady mlecznej
- 3 rządki czekolady Nussbeisser
- 3 garście mieszanki orzechów włoskich, laskowych, nerkowców i migdałów
Przygotować popcorn: w dużym garnku rozgrzać odrobinę oleju, wsypać na niego ziarna, przykryć, poczekać, aż zacznie strzelać, potrząsać od czasu do czasu.
Posiekać orzechy i pokruszyć Nussbeisser, wymieszać z popcornem. Czekoladę mleczną rozpuścić na parze, oblać nią popcorn, dokładnie wymieszać i zaczekać kilka minut do jej zastygnięcia. Smacznego i miłego seansu!
FragOla <3
mm... orzechowy musi być boski! za karmelowym nie przepadaam ale ten jest EXTRA!
OdpowiedzUsuńOgólnie popcorn z czekoladą to jak dla mnie mistrzostwo ;3 Mogłabym go jeść przy każdej wizycie w kinie, niestety nie ma go u nas w sprzedaży :(
Usuń