niedziela, 5 października 2014

Cykl popcornowy #4: popcorn orzechowy

Popcorn orzechowy

Wród wielu zajęć nareszcie znalazłam czas na kolejny nocny maraton filmowy ;) Oczywiście nie mogło przy nim zabraknąć popcornu; postawiłam po raz kolejny na wersję słodką.

Popcorn orzechowy jest pyszny, bardzo czekoladowy, słodki i... niesamowicie uzależniający, niestety ;) Kiedy zacznie się go jeść, ciągnie do niego cały czas i w efekcie cała miska znika w ciągu jednego filmu. Taki jednak jego urok... Trzeba po prostu zapewnić sobie towarzysza do oglądania (i jedzenia :D)!

Popcorn orzechowy
- g kukurydzy preparowanej do popcornu
- odrobina oleju
- 100 g czekolady mlecznej
- 3 rządki czekolady Nussbeisser
- 3 garście mieszanki orzechów włoskich, laskowych, nerkowców i migdałów

Przygotować popcorn: w dużym garnku rozgrzać odrobinę oleju, wsypać na niego ziarna, przykryć, poczekać, aż zacznie strzelać, potrząsać od czasu do czasu.
Posiekać orzechy i pokruszyć Nussbeisser, wymieszać z popcornem. Czekoladę mleczną rozpuścić na parze, oblać nią popcorn, dokładnie wymieszać i zaczekać kilka minut do jej zastygnięcia. Smacznego i miłego seansu! 

FragOla <3

2 komentarze:

  1. mm... orzechowy musi być boski! za karmelowym nie przepadaam ale ten jest EXTRA!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ogólnie popcorn z czekoladą to jak dla mnie mistrzostwo ;3 Mogłabym go jeść przy każdej wizycie w kinie, niestety nie ma go u nas w sprzedaży :(

      Usuń