środa, 1 października 2014

Burrito z kurczakiem


Pyszny sos, jeszcze na patelni <3

Burrito z kurczakiem

Z wizytą w Coffee Heaven - Vanilla Latte

Zawsze chciałam spróbować burrito. Niestety, sęk w tym, że nie lubię mięsa mielonego... Co z tą moją antypatią zrobić? A może by tak skosztować tej słynnej meksykańskiej potrawy w wersji z kurczakiem?

A owszem, skosztowałam, i jestem z tego bardzo zadowolona. Tortille były nieco inne niż zazwyczaj robię, zdecydowanie cięższe, gorące i bardzo rozgrzewające (ach, to chilli...). Jest to zatem świetna obiadowa propozycja na chłodne, jesienne popołudnia!

W smaku dominował sos pomidorowy i kurczak, ale dało się wyczuć również chrupiącą paprykę czy kukurydzę. Muszę was jednak ostrzec - do posiłku załóżcie swój najbardziej wysłużony dres (ewentualnie zainwestujcie w śliniaczek :D), bo jeść się tego bez serwetek i plam nie da :) 

Burrito z kurczakiem
Składniki na 8 porcji:
- 8 tortilli
- ok. 500 g piersi z kurczaka
- 1 duża papryka
- 1 puszka kukurydzy
- 1 duża cebula
- puszka pomidorów bez skórek
- sól, pieprz, chilli

Cebulę, paprykę i mięso posiekać w drobną kostkę, usmażyć bez 1/2 papryki. Dodać pomidory, gotować chwilę, przyprawić, nie żałując chilli :) Dodać resztę papryki i kukurydzę, smażyć jeszcze chwilę. Tortille podgrzewać na patelni bez tłuszczu, wykładać na nie farsz i zawijać. Podawać od razu. Smacznego!

FragOla <3



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz