Quesadilla z kurczakiem i warzywami
Przygotowania ;)
Danie to to po prostu quesadilla - dwie tortille z dodatkami, połączone pysznym serem. Nie jest zbyt trudne w wykonaniu, a w smaku niczym nie ustępuje kupnej wersji. Powiedziałabym wręcz, że jest jeszcze lepsze - dodatki możemy dobrać wg. uznania, każda wersja, wegetariańska czy z mięsem, z papryką czy kukurydzą (o której ja, zdolna jak zawsze, zapomniałam...) może okazać się pyszna. Wystarczy trochę poeksperymentować, żeby odkryć, co jest dla nas strzałem w dziesiątkę... ;)
Quesadilla z kurczakiem i warzywami
Składniki dla 4 - 8 osób:
- 8 tortilli
- 3 różnokolorowe papryki
- ok. 600 g piersi z kurczaka
- 1 cebula
- 250 g sera żółtego
- ulubiony sos (u mnie ketchup zmieszany z sosem czosnkowym)
- chilli
Kurczaka pokroić w drobniutką kostkę, przyprawić przyprawą Gyros, wstawić na kilka godzin do lodówki. Wyjąć, usmażyć. Warzywa drobno posiekać, ser zetrzeć. Tortillę wysmarować sosem, ułożyć na niej mięso i warzywa, przyprawić odrobiną chilli, posypać serem i przełożyć na suchą patelnię. Przykryć drugim plackiem, podgrzewać pod przykryciem na średnim ogniu, aż spód się zarumieni, a ser roztopi. Zdjąć z patelni (najlepiej jakąś łopatką), pokroić na 4 części. W ten sam sposób przygotować resztę tortilli. Podawać na ciepło. Smacznego!
FragOla <3
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz