niedziela, 3 sierpnia 2014

Party menu #3: Szaszłyki


Szaszłyki



Szaszłyki, czyli idealna propozycja na każdą letnią imprezę :D Choć trochę z nimi roboty, nic ich nie przebije wśród grillowanych pozycji (no, może mogłyby z nimi walczyć banany...) Można je robić na wiele sposobów. Te są fajną alternatywą dla tradycyjnych, z cebulą, pieczarkami i boczkiem - camembert dodaje im wyrazu. A któżby nie pokusił się o grillowany ser i kurczaka...

Szaszłyki
Składniki na 14 porcji:
- 330 g jogurtu greckiego
- 1 ząbek czosnku
- sól
- 2 łyżeczki ostrej papryki
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1 pierś z kurczaka
- 3 papryki
- 7 serów camembert

Z jogurtu, startego czosnku i przypraw przygotować marynatę, mieszając składniki. Kurczaka włożyć do niej na co najmniej 3 godziny. Nadziewać na patyki papryka - ser - mięso - papryka - ser - mięso - ser - papryka - mięso - ser - papryka. Układać na tacce, obsypać słodką papryką i oregano. Grillować na tackach na wysokim ruszcie, uważając, by ser się nie stopił i obracając co jakiś czas. Najlepiej smakują ciepłe :D Smacznego!

FragOla <3

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz