Omlet to moje ukochane weekendowe śniadanie - leniwe, proste do zrobienia i bardzo smaczne ;) Wpisuje się w tradycję jajecznych śniadań, jest lekki i pachnie ziołami... Czego chcieć więcej? Może tylko, żeby zioła były świeże i pochodziły z własnego ogródka... ale na to trzeba poczekać już do wiosny ;)
Omlet ziołowy
Składniki na 1 porcję:
- 2 jajka
- 2 łyżki zimnej wody
- garść posiekanego szczypiorku
- sól, pieprz, oregano, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie
Jajka roztrzepać z wodą, dorzucić do nich szczypiorek i przyprawy. Wylać na rozgrzaną teflonową patelnię, smażyć kilka minut z każdej strony, aż omlet stanie się rumiany. Złożyć na pół, podawać ciepłe. Smacznego!
FragOla <3
Bardzo lubię omlety wytrawne,rzeczywiście wyszedł piękny :)
OdpowiedzUsuńO dziwo się nie porwał ;)
Usuń