niedziela, 14 września 2014

Polędwiczki z kurczaka zapiekane pod warzywami i mozzarellą

Polędwiczki z kurczaka zapiekane pod warzywami i mozzarellą, ryż

W jednym z moich ulubionych sklepów zamiast piersi są ostatnio tylko polędwiczki z kurczaka. Jestem z tego powodu zmuszona wymyślać ich nowe sposoby padania, i, przyznam szczerze, bardzo dobrze na tym wychodzę :) 

Po polędwiczkach zapiekanych z mozzarellą przyszła pora na utrzymane w podobnym stylu polędwiczki zapiekane pod warzywami ;D To fajny pomysł na szybki obiad, lekki i niespecjalnie wymagający - w sam raz na leniwą niedzielę, kiedy groźba poniedziałku wisi już tuż tuż...

Polędwiczki z kurczaka zapiekane pod warzywami i mozzarellą
Składniki na 2 porcje:
- 4 polędwiczki z kurczaka
- 1/2 papryki żółtej
- 1/2 papryki zielonej
- 3 łyżki kukurydzy z puszki
- 1 kulka mozzarelli
- 1/2 dużego pomidora
- pieprz, sól, zioła prowansalskie

Polędwiczki obsypać z obu stron przyprawami, usmażyć. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym. Paprykę posiekać w kostkę, pomidora pokroić w plasterki. Wyłożyć warzywa na mięso, dorzucić kukurydzę, ulożyć na wierzchu plasterki mozzarelli. Zapiekać ok. 10 min w temp. 160 stopni, podawać z ryżem. Smacznego!

FragOla <3

1 komentarz:

  1. Mniam! 5 minut temu skończyłam obiad a znowu zrobiłam się głodna...

    OdpowiedzUsuń