Przyznaję, że suflet truskawkowy mnie zaskoczył - był naprawdę owocowy i bardzo delikatny, wręcz rozpływał się w ustach. W piekarniku urósł ogromnie, niestety zanim zdążyłam zrobić zdjęcie, nieco opadł. Smak jednak pozostał i jestem z niego naprawdę zadowolona :3
Polecam wszystkim wielbicielom sufletów i truskawek :)
Suflet truskawkowy
Składniki na 3 kokilki:
- 1 szklanka zblendowanych truskawek
- 3 białka
- 1,5 łyżeczki cukru + do obsypania kokilek
- 1/2 łyżeczki cukru waniliowego
Truskawki zblendować, połączyć z cukrami. Ubić na sztywno białka, delikatnie wmieszać je do owoców. Kokilki wysmarować masłem i obsypać cukrem, wypełnić po brzegi ciastem. Piec ok. 15 min. w temp. 200 stopni.
Smacznego!
FragOla <3
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz