niedziela, 3 sierpnia 2014

Party menu #6: Grillowane banany

Grillowany banan z lodami orzechowymi, cynamonem, polewą tiramisu i kolorową posypką 

Nie lubię nudy, a zwłaszcza w kuchni. Ileż to razy w te wakacje spotykaliśmy się z rodziną na powietrzu, siedząc, rozmawiając i grillując? Nawet gdybym przepadała za karkówką czy kaszanką z rusztu, po tylu razach mdliłoby mnie na sam ich widok. Dlatego w moje urodziny zadecydowałam: ma być coś nowego. Więc były - banany :)

Banany z grilla - brzmi pięknie i egzotycznie, prawda? I tak samo smakuje :D Sam owoc jest w smaku bardzo podobny do tego w tortilli z piekarnika, na który ostatnio podawałam przepis - miękki, ciepły, rozpływający się w ustach i słodki. Z dodatkami - lodami, cynamonem i polewą tiramisu - tworzy raj na ziemi :) Skusicie się?

Banany z grilla
Dowolna ilość bananów w skórkach położyć na ruszcie. Obracać, gdy skórka stanie się czarna, grillować do uzyskania tej barwy z każdej strony. Podawać z dowolnymi dodatkami na gorąco. Uwaga przy obieraniu! Smacznego :>

FragOla <3

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz