czwartek, 21 sierpnia 2014

Cykl popcornowy #2: popcorn parmezanowy

Popcorn parmezanowy, Fanta Zero

Kolejny post z cyklu popcornowego ;) Do pochrupania przy oglądaniu smutnych filmów nadał się idealnie popcorn parmezanowy. Nie ma w sobie nic z popcornu serowego w torebkach, jest za to o niebo lepszy, słony bez solenia, z nutą pikanterii, którą zawdzięcza parmezanowi :3 Prawdziwie wykwintne danie ;)

Popcorn parmezanowy
Składniki:
- 100 g kukurydzy do prażenia
- 3 łyżki oleju
- 2 garści parmezanu
- bazylia

W dużym garnku rozgrzać olej, wsypać kukurydzę, prażyć pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Do gotowego popcornu dodać parmezan i trochę bazylii, wymieszać dokładnie. Smacznego i miłego seansu ;)

FragOla <3

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz