wtorek, 26 sierpnia 2014

Kawa od rana


Mokka z gorzką czekoladą

 
Idealne śniadanie: mokka i muesli cappuccino ^^


Pyszne Mokka Frappe w Starbucksie

Muszę przyznać, że niestety jestem chyba uzależniona od kawy :) Uwielbiam ten zapach, smak, a jej mrożona wersja to prawdziwe mistrzostwo... Zwykle pijam ją z mlekiem, cukrem i cynamonem, ale gdy już wybiorę się do kawiarni, zamawiam nieco mniej pospolitą latte lub mokkę :) 

Po wczorajszym pobycie w Starbucksie przypomniał mi się smak pysznej mokki na ciepło. Espresso z mlekiem i czekoladą potrafi obudzić każdego, dlatego dzisiaj rano odtworzyłam jego smak :3 Nie był może tak dobry jak w Coffee Heaven, ale i tak rozpływałam się z rozkoszy... Oto przepis dla innych kawoszy ;D

Mokka z gorzką czekoladą
Składniki:
- 1/3 szklanki espresso
- 2/3 szklanki mleka
- 2 rządki gorzkiej czekolady
- kakao
- ew. 1 łyżeczka cukru trzcinowego (jeżeli lubicie słodką kawę)

Zaparzyć espresso, ewentualnie je podłodzić. Mleko z czekoladą podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia się czekolady, wymieszać, przelać do kubka. Delikatnym, wąskim strumieniem wlać espresso, całość oprószyć kakao. Smacznego!

FragOla <3

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz