niedziela, 7 grudnia 2014

Omlet ziołowy

Omlet ziołowy

Omlet ziołowy nie jest tu szczególną nowością - ostatnio jadłam z nim tosty ;) Wyszedł mi jednak tak ładny, że musiałam się nim pochwalić na blogu ^^

Omlet to moje ukochane weekendowe śniadanie - leniwe, proste do zrobienia i bardzo smaczne ;) Wpisuje się w tradycję jajecznych śniadań, jest lekki i pachnie ziołami... Czego chcieć więcej? Może tylko, żeby zioła były świeże i pochodziły z własnego ogródka... ale na to trzeba poczekać już do wiosny ;)

Omlet ziołowy
Składniki na 1 porcję:
- 2 jajka
- 2 łyżki zimnej wody
- garść posiekanego szczypiorku
- sól, pieprz, oregano, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie

Jajka roztrzepać z wodą, dorzucić do nich szczypiorek i przyprawy. Wylać na rozgrzaną teflonową patelnię, smażyć kilka minut z każdej strony, aż omlet stanie się rumiany. Złożyć na pół, podawać ciepłe. Smacznego!

FragOla <3

2 komentarze: