niedziela, 15 marca 2015

Cykl popcornowy #11: Popcorn z masłem orzechowym


Popcorn z masłem orzechowym


Tak jakoś wyszło, że wczoraj znów oglądałam filmy do 5 nad ranem. Kompletnie tego nie planowałam, ale na szczęście przygotowałam sobie przekąskę ;) Dzięki temu nie zgłodniałam, a wręcz przeciwnie - zjadłam aż za dużo ;)

Popcorn był połączeniem karmelowej polewy z masłem orzechowym, bardzo sycącym, a wręcz zapychającym :D Polewa skleiła ze sobą mocno ziarenka, niestety spodnia warstwa popcornu pozostała sucha... Właściwie to uratowało mnie przed całkowitym zasłodzeniem, ale i tak trochę żałuję :( Masło było wyraźnie wyczuwalne, kilka razy udało mi się nawet trafić na orzecha :3

Choć oglądanie Pocahontas do rana i prawie zerowy czas snu nie były może najlepszym pomysłem, był nim bez wątpienia popcorn: smaczny, intensywny, z charakterem. Nic, tylko jeść! 

Popcorn z masłem orzechowym
Składniki:
- 200 g kukurydzy preparowanej do popcornu
- 1/2 szklanki miodu
- 1/2 szklanki cukru trzcinowego
- 1/2 szklanki masła orzechowego
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego

Uprażyć kukurydzę. Miód rozpuścić z cukrem i łyżką wody, dodać masło i chwilę gotować do uzyskania lepkiej, płynnej polewy. Zdjąć z ognia, dodać aromat i oblać popcorn. Szybko i dokładnie wymieszać. Smacznego!

FragOla <3


2 komentarze:

  1. Ach, kiedy to ja ostatnio mogłam sobie na takie siedzenie pozwolić...? Nie pamiętam. Nawet w weekend w okolicach północy jestem już totalnie nieprzytomna ;)
    Popcorn wygląda niezwykle kusząco :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja w tygodniu po 21 jestem żywym zombie, w weekend też bywa ciężko, ale zjadam popcorn i senność mi przechodzi ;)

      Usuń