środa, 16 kwietnia 2014

Tosty inaczej


Tosty zawijane z Nutellą, serem żółtym oraz cukrem i bananem, mleko o smaku wiśniowym

Eksperymentalna wersja tostów ;) Wymyśliłam je na potrzeby swoje i swojej siostry, aby nie jeść wciąż nudnych kanapek. Jako że robiłam je pierwszy raz, bez małych kontuzji się nie obeszło (gorący olej lądujący na moich palcach, ooo taaak). Jednak mimo wszystko wyszło fajnie; tościki są smaczne, najlepsze na ciepło, z serem idealne, z cukrem i bananem wręcz poezja ^^ Polecam spróbować, jeśli macie dużo chleba w domu ;D

Zawijane tosty:
Składniki: 
- chleb, najlepiej tostowy
- jajko
- dodatki do 'nadziania' (u mnie Nutella, ser tostowy, cukier, plasterki banana)

Od chleba odkroić skórki, rozwałkować go na płasko. Położyć na toście dowolny dodatek (np. ser), mocno zawinąć. Rozbełtać na głębszym talerzu jajko, obtoczyć w nim zrolowane pieczywo. Smażyć na rozgrzanym oleju, parę sekund z każdej strony. Podawać na ciepło. Smacznego!

FragOla <3

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz