wtorek, 8 kwietnia 2014

Brownie

    Brownie

Ciasto idealne dla wielbicieli czekolady, choć nawet najwięksi przegrywają w starciu z nim - jest ciężkie, bardzo słodkie  i zapychające. Cóż, taki jego urok ;) Tylko nieliczni, w tym ja, mogą je jeść bez przerwy. 

Ten przepis na brownie jest niewymagający i idealny jednocześnie. Ciasto jest należycie mokre, nie za słodkie i bardzo smaczne. Jest w nim coś, co przyciąga ludzi - w mojej rodzinie zabijają się o dokładkę, a gdy kiedyś zaniosłam je do szkoły, rozeszło się na jednej przerwie :D Radzę spróbować, nie będziecie żałować ;P 

Brownie
Składniki: 
- 2 tabliczki gorzkiej czekolady
- 200 g masła
- 100 g mąki
- 300 g cukru
- 6 jajek

Czekoladę z masłem rozpuścić na parze. Ubić mikserem jajka, stopniowo dodając cukier i mąkę. Miksując, wlać czekoladę. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 20 min. w temp. 200 stopni C

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz