niedziela, 13 kwietnia 2014

Jajko, jajko wciąż


Kanapki z bułką wieloziarnistą i pastą jajeczną

Jeszcze się nie pochwaliłam, że uwielbiam jajko. W każdej postaci, smażone, sadzone, gotowane, na miękko, mollet... Mmm, pycha ^^ Najbardziej chyba przemawia do mnie w wersji smażonej jako naleśniki bądź omlety (UWIELBIAM omlety).

Dzisiaj na kolację pasta jajeczna, czyli coś, co każdy potrafi zrobić, nawet jeśli jeszcze o tym nie wie ;) Oto przepis:

Pasta jajeczna

Składniki na 1 miskę:
- 4 jajka
- ok. pół pęczka szczypiorku
- kilka rzodkiewek
- 1,5 łyżeczki majonezu
- sól
- pieprz

Jajka ugotować na twardo. Pokroić szczypiorek, zatrzeć na tarce rzodkiewki. Jajka wstawić pod zimną wodę, obrać ze skorupek, zetrzeć na tarce do miski. Dodać warzywa i majonez, doprawić, wymieszać (jeśli pasta jest zbyt sucha, można dodać majonezu).
Smacznego!

FragOla <3
PS: Dobra, skłamałam. Nie lubię jajka na pizzy ;D




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz